Vitorlástábor, vitorlás iskola - részletes program

A táborunk hétfő reggel kezdődik, érkezés 10-11 óra körül és pénteken 17 órakkor zárul. A bentlakásos gyerekek a napot reggel 9-kor kezdik egy bemelegítő, átmozgató futással, testedzéssel és este 22 órakor takarodó van. A gyermekekért 16-17 óra között lehet jönni, amennyiben az időjárás kegyes, a táborozók pénteken 15 órától bemutatják elsajátított vitorlás tudásukat.

  • program1
  • program2
  • program3
  • program4

Oktatási tematika

1. nap (hétfő)
Érkezés 11 órára a Zamárdi, Harcsa utcai kikötőnél található bázisunkra. Köszöntő, tábor bemutatása, bemutatkozás. Ebéd/ismerkedés Elméleti oktatás: a hajó részei és felszerelésének bemutatása Közös első vízre szállás Fontos feladatunk az első csomók megtanulása, megkötése.
2. nap (kedd)
Elméleti oktatással kezdjük a napot. Következik a hajó előkészítése és felszerelése a vitorlázáshoz (segítséggel). Gyakorlási feladatok: kormányzás, kikötés, szélbeállás, megállás. Alapvető manőverek elméleti megbeszélése és gyakorlati alkalmazásuk.
3. nap (szerda)
Az előző nap tanultak átismétlése elméletben. A hajó előkészítése és felszrelése a vitorlázáshoz (segítséggel) Félszelezés bóják között, különböző kerülési módokon Szélbeállás, csoportos közös menetek Csomózás gyakorlása, ellenőrzése.
4. nap (csütörtök)
Hajók felszerelése már önállóan. Aznapi feladatok megbeszélése elméletben. Háromszög pályán gyakorlás, rövid versenyek lebonyolítása. Egyesével kikötés Szélbeállás, kreutz szakasz, csoportos közös vitorlázás és vontatás gyakorlata.
5. nap (péntek)
Háromszög pályán vitorlázás menetek, felkészülés a délutáni háziversenyre. Szabad vitorlázás adott területen. Csomózási tudás felmérése, csomózási verseny A résztvevők a tábor folyamán az alábbi csomókat tanulják meg: nyolcas, palstek, szorító nyolcas, bikára kötés, alpesi pillangó, két köték összekötése és egy bónus:). A verseny értékelése, táborzárás. (jó idő esetén bemutató) Csomagolás A tábor végén a részvevők oklevelet kapnak.
Hozz magaddal a táborba
Ivóvizet (minden napra legalább 1 üveggel), világos sapkát a napszúrás ellen, papucsot, napkrémet (leégés ellen), napszemüveget, váltóruhát, törülközőt, fürdőruhát, széldzsekit (hideg idő esetére), füzetet és ceruzát vagy tollat, edzőcipőt (a reggeli tornához).

A táborokat próbáljuk úgy szervezni, hogy a lehető legtöbb időt legyünk vízen, természetesen ez nagy mértékben függ az időjárástól is. Célunk az, hogy a táborozók kellő vízbiztonságot szerezzenek a tábor során és persze jól is érezzék magukat. Különböző feladatokat gyakorlunk gyenge és erős szélben, ezáltal is fejlesszük a résztvevők helyzetfelismerő és alkalmazkodó képességét, amik szükségesek a biztonságos vitorlázáshoz.

Kiegészítő lehetséges programok: strandolás, szabadtéri játékok, vetélkedők, mozizás, naplemente nézés és fürdőzés, gokartozás..

A táborok során folyamatos, 0-24 óráig tartó felügyeletet biztosítunk a résztvevők számára. Az oktatók a gyerekekkel egy szálláson alszanak, az év többi részén pedig vízimentő feladatokat is ellátnak, így a parton és a vízen is teljes a biztonság, amire a legnagyobb hangsúlyt fektetjük.

Jelentkezs